Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Recherche

Articles RÉCents

4 octobre 2007 4 04 /10 /octobre /2007 19:04
Nous mettons en ligne ce texte comme en regard avec celui d'après constituant une esquisse des plus qualitatives de la critique des moyens utilisés dans la lutte et la solidarité envers les sans-pap'..."La grêve de la fin..."
Il est rare de constater une telle acuité dans cette démarche de la part de militantEs durablement engagéEs dans cette inégale baston contre la saloperie des lois Européenes dont le fond donne le ton!
Les amiEs  du négatif.


SOLIDARITEIT MET DE MENSEN ZONDER PAPIEREN – VERONTWAARDIGING TEN AANZIEN VAN DEZE WEERZINWEKKENDE POLITIEK

ONZE EIS - REGULARISATIE -

 

 BIJEENKOMST op de TRAPPEN VAN DE BEURS   ZATERDAG 20 oktober om 14 u.

 

Steeds Meer repressie

D e gebeurtenissen van de laatste weken lijken aan te tonen dat er op de spanning en het hernieuwde verzet van de beweging van mensen zonder papieren en degenen die hen ondersteunen, Geantwoord wordt met een golf van repressie vanwege de Dienst Vreemdelingenzaken en van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

 

Feiten:

  

1- In de gesloten centra stijgt de verontwaardiging - Angelica, een onderdrukte hongerstaking in Merksplas, verdachte overlijdens en rellen in 127 bis, Vottem,... Als  de minste (nochtans legitieme) poging om gehoord te worden onderdrukt wordt, welk middel hebben de opgeslotenen dan nog om zichzelf uit te drukken?

2- Meer en meer mensen zonder papieren worden afgewezen en krijgen een bevel om het grondgebied te verlaten - Bovendien lijken de razzia's en arrestaties toe te nemen.  Het is droevig nieuws van wanhopige mensen dat ons iedere dag bereikt bij Udep. Deze 'kuis' volgt op het aanwerven van 50 functionarissen door de Dienst Vreemdelingenzaken bij het begin van de zomer die geacht werden de talrijke aanvragen tot regularisatie ( 60.000) te behandelen (art. 9.3.), die in het spinnenweb van de DVZ liggen te wachten.  Mr Dewael hoopt op die manier zijn ministerie presentabel te houden en vooral zo weinig mogelijk kans te laten aan de mensen zonder papieren die het aandurfden om er zich aan te bieden met de bedoeling zich op een dag voor de toekomstige regularisatiecommissie, beloofd door de komende regering, te kunnen verdedigen. Dit is een volledig onwettelijke politieke daad vanwege een ministerie dat lopende zaken afhandelt.

3- De familie van Angelica wordt afgestraft omdat ze zich durfden verdedigen. Javier, de vader, wordt nog altijd vastgehouden en wordt ieder ogenblik met uitzetting bedreigd, terwijl het geval van Angelica en haar moeder meer en meer in opspraak wordt gebracht. Op een andere manier is het dan weer de latijnse en Ecuadoriaanse gemeenschap die de prijs betaalt voor deze strijd. We mogen ons niet door de wraak van de minister laten verslaan! Want dat is wat hij wil.   In Brugge verzet de jonge Maria Flores Cahuasqui zich sinds een maand vanachter de tralies tegen haar uitzetting
 
OM VERDER TE GAAN MET ONZE SOLIDARITEIT TE BETUIGEN AAN DE MENSEN ZONDER PAPIEREN EN ONZE EISEN BIJ DE KOMENDE REGERING IN HERINNERING TE BRENGEN, ZULLEN WIJ ONS VERZAMELEN OP DE TRAPPEN VAN DE BEURS OP ZATERDAG 20 OKTOBER om 14.00 u.
 
__._,_.___
 
Activités récentes
Aller sur votre groupe
Yahoo! 360º

Partagez l'essentiel

Blog et photos avec

vos proches.

Yahoo! Groupes

Créez votre groupe

Partagez vos goûts

avec les autres.

Y! Toolbar

100% gratuit !

En 1 clic, accédez

à vos groupes.

.

__,_._,___

 
 
Répondre Répondre à tous Transférer
Partager cet article
Repost0

commentaires